Rybu, očistíme, osolíme a necháme 1 hodinu odležet. Pak kapra po 3 cm nařežeme.Do těchto zářezů nasypeme zázvor a pepř. Pak kapry obalíme v hladké mouce. Na kostičky nakrájíme mrkev, pór, cibuli, petržel, celer. Na pánvi rozpálíme tuk, osmahneme nejdříve mrkev, pak ji vybereme a pak totéž s ostatní zeleninou. Nakonec upečeme rybu do červena a křupava na tomtéž tuku. Upečenou ji dáme na talíř a uchováme v teple. Připravíme karamel, asi ze 3 - 4 kostek cukru. Do hotového karamelu přidáme ještě trochu cukru, octu, pepře a škrob rozkvedlaný ve vodě. Do oleje, ve kterém se postupně osmahla zelenina, dáme zpět všechnu zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme trochu magi a touto směsí rybu polijeme.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek